Επιμορφώσεις Σχολικής χρονιάς 2019-20

Επιμορφωτικές ημερίδες-βιωματικά εργαστήρια

Θέμα: «Όψεις της σχολικής πραγματικότητας: μελέτες περίπτωσης και η ψυχοπαιδαγωγική τους διαχείριση».

Πραγματοποιήθηκαν οι επιμορφωτικές ημερίδες-βιωματικά εργαστήρια στο προσωπικό των Δημοσίων και Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, με θέμα:
«Όψεις της σχολικής πραγματικότητας: μελέτες περίπτωσης και η ψυχοπαιδαγωγική τους διαχείριση», στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 2ου Περιφερειακού Κέντρου  Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (Πράξη 1η/10.01.2020 της Ολομέλειας) με την  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 κ. Βαρβάρα Πρεβεζάνου, σε συνεργασία με το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β΄ Αθήνας

1η συνάντηση 4/2/2020 στο 16ο νηπιαγωγείο Χαλανδρίου
2η συνάντηση 13/2/2020 στο 15ο νηπιαγωγειο Χαλανδρίου
3η συνάντηση 25/2/2020 στο 7ο νηπιαγωγειο Αγίας Παρασκευής

Α΄ Εργαστήριο: «Διαχείριση σχολικής τάξης»
Υπεύθυνοι εργαστηρίου:

Καλαντζή Αναστασία – Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής,
Λυμπεροπούλου Βασιλική – Ψυχολόγος,
Καραθανάση Άννα – Εργοθεραπεύτρια
Ψαρρά Γεωργία – Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής,
Δήμου Παναγιώτα – Ψυχολόγος,
Μπουκουβάλα Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός

Β΄ Εργαστήριο: «Επικοινωνία και συνεργασία στο σχολικό πλαίσιο»
Υπεύθυνοι εργαστηρίου
Καραπαναγιώτου Μαρία – Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής,
Τσουμή Βασιλική – Κοινωνική Λειτουργός,
Τετώρου Ελένη – Λογοθεραπεύτρια
Χασιώτη Ευθυμία – Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής,
Αγγελάκη Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός,
Φίτση Μαριάννα – Λογοθεραπεύτρια


ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ [10.12.2019]

Θέμα: «Ενδυναμώνοντας το παιδαγωγικό μας έργο στο πλαίσιο της σχολικής ζωής»

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα συστεγαζόμενα 3ο και 11ο Δημοτικά σχολεία Αμαρουσίου βιωματικό εργαστήριο που στόχευε στην επαγγελματική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών. Το εργαστήριο αυτό συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμορφωτικής ημερίδας που συνδιοργάνωσε διεπιστημονική ομάδα από το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ.  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ με την υπεύθυνη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου των εν λόγω σχολείων, κα Ταβουλάρη Ζαχαρούλα. Το βιωματικό εργαστήριο υλοποίησαν, εκ μέρους του Κ.Ε.Σ.Υ.,  ο κος Γεώργιος Παπαναστασίου,εκπαιδευτικός, η κα ΜαλαματίναΤσιάπου, κοινωνική λειτουργός και η κα  Χριστίνα Τσιγκρή, σχολική ψυχολόγος. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, κατάφεραν να αναπτύξουν λειτουργικούς  τρόπους επικοινωνίας,να εστιάσουν στα θετικά πρόσημα του επαγγέλματός τους, να ακούσουν προσεκτικά τις ιστορίες των συναδέλφων τους, να ακουστούν, να επιβραβεύσουν και να συνδεθούν ακόμη περισσότερο, μέσα από μια καταξιωτική ματιά. Κατανόησαν ότι ανήκουν σε  ομάδα με κοινούς στόχους, κοινούς προβληματισμούς και ότι αυτή η ομαδικότητα μπορεί να αποβεί ενθαρρυντική, υποστηρικτική δύναμη στις καθημερινές δυσκολίες του ρόλου τους. Αντιλήφθηκαν πως συχνά μέσα στον καταιγισμό των ερεθισμάτων που δέχονται στην καθημερινότητά τους,εστιάζουν  την προσοχή τους κυρίως στις δυσκολίες, ξεχνώντας τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, αδυνατώντας να παραμείνουν ευλαβικά στα κατορθώματά τους .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ_3_11_ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ_10-12-2019


3o Σεμινάριο για σχολικούς ψυχολόγους

Tο 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ Β΄ Αθήνας καλεί σε τρίτη (3η) συνάντηση συνεργασίας τους ψυχολόγους ΠΕ23 των οικείων σχολικών μονάδων με θέμα: «Καθήκοντα και αρμοδιότητες των ψυχολόγων στο σχολικό πλαίσιο, αποτίμηση του έργου»
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.70 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23.05.2019, ώρες 12.00΄ – 14.00΄ μ.μ. στο χώρο του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Έλλης 3, Χαλάνδρι, 152 32 κοντά στο Σταθμό του μετρό Αγ. Παρασκευής.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 23.5.2019

2o Σεμινάριο για σχολικούς ψυχολόγους

2η Συνάντηση συνεργασίας και υποστήριξης του ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγοι των ομάδων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συστάθηκαν με την Αριθμ. Φ/220971/Δ1/31/12/2018
Ημνία: Πέμπτη 4.04.2019, ώρες 12.00΄ – 14.00΄ μ.μ. στο χώρο του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο Μεσογείων 415-417.

Περισσότερα ……._

____________________________________________________________________________
1o Σεμινάριο για Σχολικούς Ψυχολόγους

Το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Σχολικούς Ψυχολόγους του Υπουργείου Παιδείας που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία της Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.

Το Σεμινάριο που διοργάνωσαν το 1ο και 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), σε συνεργασία με το 1ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) και τον Δ/ντή Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αθ. Ανδρώνη, έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής … Περισσότερα ….

Κορυφή