«Μεγαλώνω με ασφάλεια – Συναισθηματική ωριμότητα και όρια»

Τη Δευτέρα 5/2/2024, ώρα 6-8 μ.μ.,  πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση γονέων σε τμήμα  του 4ουΔ.Σ. Χολαργού με θέμα «Μεγαλώνω με ασφάλεια – Συναισθηματική ωριμότητα και όρια». Η επιμορφωτική συνάντηση υλοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των ίδιων γονέων για υποστήριξη. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τα μέλη του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Β΄Αθήνας : Χατζοπούλου Μαριάννα (Προϊσταμένη 2ΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Β΄Αθήνας), Θεοδωράτου Εμμανουέλα – Μαρία (ΠΕ23 ), Λαμπία Ευανθία (ΠΕ 71), Πετρίδου Ηρώ (ΠΕ 30), σε συνεργασία με την ψυχολόγο της Ε.Δ.Υ., Χριστίνα Τσιγκρή, που υποστηρίζει τη σχολική μονάδα.

            Αρχικά, διεξήχθησαν διαδραστικά εργαστήρια (workshops). Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν ομαδικά, ώστε να σχεδιάσουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε μελέτες περίπτωσης. Ακολούθησε παρουσίαση του έργου τους και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα οριοθέτησης και διαχείρισης συμπεριφορών εντός του οικογενειακού πλαισίου.  Εν συνεχεία, αναλύθηκαν θεωρητικές προσεγγίσεις και παρουσιάστηκαν αποτελεσματικές πρακτικές. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε έπειτα από διατύπωση αποριών και σκέψεων των συμμετεχόντων και ανατροφοδότηση αναφορικά με τη δράση.

Οι γονείς είπαν:

«Τέτοιες πρωτοβουλίες, πέρα από τη γνώση που μας προσφέρουν, ενισχύουν και την σύνδεση των γονέων με το σχολείο και τους δασκάλους και θεωρώ πως είναι απαραίτητες. Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν γίνονταν συχνότερα. Επίσης, θέλω να επισημάνω τη οτι η κατάρτηση, η ποιότητα αλλά και η διάθεση των εισηγητών ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.» 
«Σας ευχαριστούμε παρα πολύ για το χρόνο που μας χαρίσατε. Οργάνωση και υλοποίηση συναντήσεων ομαδικής συμβουλευτικής γονέων σε μια περιοδική βάση, θα ήταν ιδανική, καθώς επίσης τρόποι ώστε να βοηθούμε τα παιδιά να αναζητούν συναισθηματική βοήθεια ή να εκφράζονται συναισθηματικά (συναισθηματική αγωγή)» 
Κορυφή